Dostava i povrat

Dostava Vaših paketa

Dostava artikala je preko dostavne službe HPekspres i Hrvatske pošte.

Dostava preko Hrvatske pošte unutar Republike Hrvatske je BESPLATNA za narudžbe iznad 175,00 kuna, a za narudžbe vrijednosti do 175,00 kuna dostava se naplaćuje 25,00 kuna. U slučaju odabira dostave preko Hrvatske pošte, može se dogoditi da ćete trebati preuzeti vašu pošiljku u najbližem poštanskom uredu jer poštari ne nose veće pošiljke.

Dostava preko dostavne službe HPekspres unutar Republike Hrvatske je BESPLATNA za narudžbe iznad 499,00 kuna, a za narudžbe vrijednosti do 499,00 kuna dostava se naplaćuje 40,00 kuna. Ako odaberete HPekspres, artikli će biti dostavljeni na vašu adresu.

Dostava izvan Republike Hrvatske nije besplatna, a cijena dostave ovisi o veličini i težini paketa, te državi primatelja.

Za sve artikle koji su na zalihi, dostava unutar Hrvatske je moguća sljedeći radni dan ako je narudžba obavljena do 10 sati. Ukoliko narudžbu plaćate na naš bankovni račun, dostavu ćemo obaviti tek nakon evidentirane uplate.

Ukoliko narudžbu obavljate za svoju firmu i obrt, obvezno unesite naziv, adresu i OIB temeljem kojih ćemo vam izdati račun za vaše knjigovodstvo.

Adresa dostave može biti različita od Vaše adrese, tako da u vaše ime možemo poslati naručeno kao poklon. U tom slučaju nemojte izabrati plaćanje gotovinom pri preuzimanju da se ne bi doveli u neugodnu situaciju.

Radi učinkovite dostave obvezno uz Vašu adresu unosimo i Vaš broj mobitela, tako da Vas dostavljač može kontaktirati. Ukoliko ne želite da uz adresu unesemo Vaš broj mobitela, obvezno nam to naznačite u napomeni prilikom narudžbe. Smatramo da se slažete da možemo unijeti Vaš broj mobitela uz adresu ukoliko nam to niste naznačili uz narudžbu.

U slučaju vidljivog oštećenja paketa, obvezno zatražite od dostavljača da Vas pričeka dok otvorite paket tako da zajedno utvrdite postoji li oštećenje artikla. U slučaju oštećenja, sastavite zapisnik s dostavljačem, te nas obavijestite o oštećenju na e-mail maliveliki@maliveliki.hr ili kontakt broj +38598336579.
Ponoviti ćemo dostavu paketa ili izvršiti povrat uplate, ovisno što Vam više odgovara.

Artikle koji nemaju svoju ambalažu štitimo kartonskim tubama, stiroporom, kartonom, strech folijom i/ili papirom.

Ako ste odabrali plaćanje na naš račun, dostava će se izvršiti samo nakon zaprimljene uplate.

Za sve artikle koje izrađujemo samo po narudžbi i/ili nisu na zalihi, rok isporuke unutar Republike Hrvatske je od 3 do 10 radnih dana. Rok isporuke za ostale države Europske unije je od 7 do 21 radni dan.

U slučaju više sile, rok isporuke se produžuje, a mi ćemo vas o istom i obavijestiti. U ovom slučaju nikako ne odgovaramo za eventualno nastalu štetu zbog kašnjenja dostave.

Povrat i odustajanje od narudžbe

Ako ste na bilo koji način nezadovoljni, javite nam se na kontakt broj +38598336579 ili na email info@maliveliki.hr 

Imate li primjedbu, obvezno nam se javite u roku od 7 dana od dana primitka paketa.

Sukladno Direktivi za prodaju na daljinu (2014) Vašu narudžbu možete bez ikakvog razloga otkazati u roku 14 radnih dana računajući od dana zaprimanja paketa. Ako želite otkazati narudžbu i dobiti povrat uplaćenog iznosa, narudžbu morate otkazati u pisanom obliku u roku od 14 radnih dana od dana primitka i vratiti nam upakirane artikle na ovu adresu u Hrvatskoj:

Maliveliki

Relje-Junakovići 72

Dubrava kod Šibenika, 22000 Šibenik

Artikal (artikli) moraju biti nekorišteni i u ispravnom stanju. Svi troškovi dostave/povrata artikala su na vaš teret. Povrat uplaćenog iznosa možemo obaviti tek po primitku artikala. Preporučamo da dostavu/povrat obavite s nalogom za praćenje pošiljke. To ne utječe na zakonska prava Vas kao potrošača.

Podnošenje prigovora

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni artikal ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom preko elektroničke pošte na info@maliveliki.hr

Maliveliki.hr se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Maliveliki.hr odgovaran je za materijalne nedostatke artikala koje prodaje, a  sukladno odredbama Zakonu o obveznim odnosima.

PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA SKLOPLJENOG NA DALJINU

Raskid ugovora

Kupac ima pravo jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, artikli koji su predmet ugovora predani u posjed.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora i u stanju u kojem je preuzela.

Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam artikli budu vraćeni.

Povrat robe

Kupac artikle mora vratiti nama bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, u originalnoj ambalaži, te potpuno ispravnu i neoštećenu.

Troškovi povrata artikala

Troškove povrata artikala snosi sam kupac, kao i trošak svakog umanjenja vrijednosti robe prema članku 77. ZZP (otpakirani artikli, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje artikala i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.

Ukoliko je artikal vraćen neispravan, oštećen ili bez pojedinih dijelova i prateće opreme ili dokumentacije, smatra se da kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe, te prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti artikala

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti artikala koje je rezultat rukovanja artiklima, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti artikala.

 

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako su:

1. predmet ugovora artikli ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava kupca na jednostrani raskid ugovora

2. predmet ugovora artikli koji su izrađeni po specifikaciji kupca ili koji su jasno prilagođeni kupcu